Terroir-France
Franse Wijn

Bacchus

franse wijn

wijnen

Terroir

spel

wijn club

Bacchus

Terroir-France
Franse Wijn

Boeken
Geschenken
Woordenlijst
De Gids voor Franse Wijn
Le Guide des Vins
Französische Weine
French Wine Guide

Contact us:
mail@ terroir-france and add ".com"


© Terroir-France 2014


 

wijn proeven
 

 

 
Wat is de beste manier om wijn te drinken?
Niemand hoeft een expert te worden om van wijn te houden. Toch zijn er een paar adviezen die het genieten volledig maken.

Wijn laat zich graag bewonderen

Gun uzelf het plezier om de wijn in het glas te bewonderen; bekijk de schoonheid van de kleuren en de wisselwerking met het licht. De ware liefhebbers hebben de gewoonte om de kleur van de wijn te beoordelen door het glas voor een witte achtergrond te houden. Zo onderscheidt men of het gewaad van de wijn donker of licht is.

Look

Wijn is heerlijk om te ruiken

Aarzel niet om de neus lang en diep in een glas wijn te steken. Door de reukzin te ontwikkelen krijgt u de vaardigheid om bepaalde aroma’s in de geur van de wijn te onderscheiden. Probeer dit niet als uw buurman een sigaret rookt, als uw buurvrouw een overdreven parfum draagt of wanneer het eten op uw bord een sterke geur afgeeft. De geur van de wijn inhaleren is de beste voorbereiding om de wijn te goed proeven.

Smell

Wijn laat zich graag proeven

Drink niet gedachteloos, maar neem bewust kleine teugen. Elk slokje onthult, op de tong, aan het gehemelte en in de keel, een nieuwe finesse, een nieuwe kracht, een nieuwe wending van het bouquet. Neem wat wijn in de mond, tuit de lippen, zuig wat lucht naar binnen langs de tong en stuur de wijn rustig naar verschillende delen van de mond. Inderdaad, want bepaalde gebieden van de tong zijn gespecialiseerd in het herkennen van specifieke smaken: het zoete van de wijn wordt herkend door het puntje van de tong, de zuurgraad door de zijkanten en de bittere tonen door de achterkant van de tong. Door de wijn enkele seconden door de gehele mond te spoelen hebben de hersenen de tijd om de verschillende smaken te analyseren en te herkennen. De eerste smaak is zoet, de tweede zuur en de derde is bitter.
wijn/aromas

Taste

Wijn laat zich graag bespreken

Het beste moment daarvoor is wanneer het glas uw lippen verlaat, maar de ziel van de wijn nog in u rondwaart. Dan is het goed een eerbetoon te geven aan de tovenaar die de wijn heeft gecreëerd, aan de aarde die hem heeft voortgebracht. Want het is fijn om te praten over dingen die ons bezighouden en die ons in een goede stemming brengen. Wat is er beter dan het gevoel dat uw enthousiasme wordt gedeeld, wat is meer stimulerend dan uw oordeel te toetsen aan dat van anderen?

Discuss


Maar vergeet niet :

"Wie zich bedrinkt, weet niet hoe hij goed kan eten of drinken !"

 

Franse streken | druivensoorten | wijn maken | kwaliteitsindeling | proeven | wijn en eten | wijn en gezondheid | legendarische wijnen | de gids voor franse wijnen

 

 

De Gids voor Franse Wijn is een Webmaster-Now help and tips productie