Terroir-France
Franse Wijn

Bacchus

franse wijn

wijnen

Terroir

spel

wijn club

Bacchus

Terroir-France
Franse Wijn

Boeken
Geschenken
Woordenlijst
De Gids voor Franse Wijn
Le Guide des Vins
Französische Weine
French Wine Guide

Contact us:
mail@ terroir-france and add ".com"


© Terroir-France 2014 

Cotes du Rhone wijnen
 

 

 
Rhone wijnDe Côtes du Rhône (Rhône Vallei) is een lang en smal gebied dat zich uitstrekt langs de oevers van de Rhône. De streek begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt 200 kilometer verderop, iets ten zuiden van de stad Avignon.

Het klimaat is er warm en zonnig, en gelijkmatiger dan in de andere Franse wijnstreken. De bodem is grindachtig, voornamelijk uit graniet.

Meer dan 80% van de Côtes du Rhône wijnen is rood. Zij zijn in het algemeen vol, robuust en hebben een hoger alcoholgehalte dan de meeste Franse wijnen.

Côtes du Rhône voelt zich thuis bij dagelijkse maaltijden, kipschotels en milde kaassoorten.

 

Noordelijke wijngaarden:

 
Côte Rôtie

De Côte Rôtie, met zijn zonovergoten hellingen, produceert een warme, robuuste, aromatische en rijkgekleurde rode wijn. Enigszins ruw en donker in hun jonge jaren, worden deze wijnen zachter en ontwikkelen een prachtig bouquet (van viooltjes en frambozen) naarmate zij ouder worden. De productie wordt gedomineerd door twee druivensoorten: Viognier en Syrah. De wijnen van de Côte Rôtie worden beschouwd als de beste Côtes du Rhône.
Hermitage
De helling van “l'Hermitage" domineert het stadje Tain l'Hermitage. De eerste aanplant dateert al uit de 10e eeuw, maar het is onder Lodewijk XIV dat l'Hermitage zijn adelsbrieven krijgt … Het was de favoriete wijn aan het hof van de Russische tsaren.

De rode wijnen van de Hermitage zijn gul en evenwichtig, met sterke aroma’s en een compleet bouquet. Zij worden mooier met de jaren en worden zachter en ronder bij het rijpen.
 
Zuidelijke wijngaarden:

De zuidelijke wijngaarden produceren 80 % van de Côtes du Rhône wijnen.

Châteauneuf-du-Pape
De Châteauneuf-du-Pape is beroemdste Côtes du Rhône wijn. De hellingen liggen tussen Orange en Avignon, in een van de mooiste landschappen van de Provence, waar de Pausen hun zomerresidentie hadden.

De Châteauneuf-du-Pape is hard, vinnig, krachtig en rijk van kleur. Hij wordt samengesteld uit 13 toegestane en gecontroleerde druivensoorten, waaronder Syrah, Grenache en Clairette.
Côtes du Rhône en
Côtes du Rhône Village

Deze wijnen worden in grote hoeveelheden verbouwd en zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Vooral de rode Côtes du Rhône Village bieden een goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Zij voelen zich thuis bij elke maaltijd.

 
Franse streken:
Alsace - Bourgondië - Bordeaux - Corsica -
Languedoc-Roussillon - Loire Valley - Provence - Zuid West

 

 

 
Franse streken
| druivensoorten | wijn maken | kwaliteitsindeling | proeven | wijn en eten | wijn en gezondheid | legendarische wijnen | de gids voor franse wijnen

 

De Gids voor Franse Wijn is een Webmaster-Now help and tips productie