Terroir-France
Franse Wijn

Bacchus

franse wijn

wijnen

Terroir

spel

wijn club

Bacchus

Terroir-France
Franse Wijn

Boeken
Geschenken
Woordenlijst
De Gids voor Franse Wijn
Le Guide des Vins
Französische Weine
French Wine Guide

Contact us:
mail@ terroir-france and add ".com"


© Terroir-France 2014
 

wijn bestanddelen
 
 

 
Tot nu toe zijn bijna duizend bestanddelen in wijn geïdentificeerd.

Allereerst bevat wijn 85 - 90% water.
Door het gistingproces bevat de wijn ook ethylzuur. Alle wijnen hebben een zuurgraad afkomstig van organische zuren, waaronder “tartric” zuur karakteristiek is voor druiven.

De minerale samenstelling van wijn is bijzonder met onder meer kalium, kalk, magnesium, natrium, ijzer, sulfaten en fosfaten, die alle nodig zijn in de dagelijkse behoeften van de mens. Kalizouten en sulfaten staan er bekend om dat ze urineafdrijving vergemakkelijken.

Wijn bevat ook “polyols”, waaronder glycol die de wijn een zoete smaak geeft en een kleine hoeveelheid “azoted” stoffen, evenals 20 aminozuren, waaronder proline. Het is opmerkelijk dat de concentratie van aminozuren in wijn verrassend dicht in de buurt van menslijk bloed komt!

Wijn bevat vitaminen uit de B-groep, en vooral vitamine P, dat de celwanden van haarvaten versterkt, hetgeen de risico’s van bloedingen en oedeem vermindert.

Wijn bevat ook meer specifieke bestanddelen die persoonlijkheid van de wijn opbouwen (aromatische bestanddelen), zoals fenolen. Het fenol bestanddeel is een onderdeel waarvan de molecuul verschillende functies bevat, waaronder fenolzuren, “anthocyanen” en tannine.Principal components of a litre of wine (1 000 ml)

800-900

Water

70-100

ethyl
alcohol

3-10

glycerol

2-5

tartric
acid

0-10

malic
acid

1-5

lactic
acid

0,5-1,5

succinic
acid

0,5-5

reducing
sugar

0,7-2

potassium

0,1-5

phenolic
compound

2-4

azoted
substances

Wist u dit ? - Wijn en Infarct
The French paradox - Wijn en Kanker - Wijn en Alzheimeir

 

 
Franse streken
| druivensoorten | wijn maken | kwaliteitsindeling | proeven | wijn en eten | wijn en gezondheid | legendarische wijnen | de gids voor franse wijnen

 

De Gids voor Franse Wijn is een Webmaster-Now help and tips productie