Terroir-France
Franse Wijn

Bacchus

franse wijn

wijnen

Terroir

spel

wijn club

Bacchus

Terroir-France
Franse Wijn

Boeken
Geschenken
Woordenlijst
De Gids voor Franse Wijn
Le Guide des Vins
Französische Weine
French Wine Guide

Contact us:
mail@ terroir-france and add ".com"


© Terroir-France 2014
 

kwaliteit van wijn
 

 

 
Appellation d'Origine Contrôlée (AOC)

Deze wijnen zijn van uitstekende kwaliteit. Zij zijn nauwkeurig gereglementeerd. Deze regels betreffen de methodes van verbouwen en produceren, de plaatsbepaling, de druivensoort, het minimale alcoholgehalte…… Al deze wijnen worden geanalyseerd en geproefd door het Institut National des Appellations d'Origine (INAO). Deze strikte wetgeving garandeert de uitstekende kwaliteit van de wijnen met de aanduiding “AOC”. Overigens wordt het woord “Origine” vaak vervangen door het gebied van herkomst van de wijn, zoals in “Appellation Beaujolais Controlée”.

Klik hier voor de volledige lijst van de AOC!


Appellation d'Origine Vin De Qualité Supérieure (AOVDQS)

In de hiërarchie van wijn komt deze aanduiding net onder de AOC. Ook deze wijnen worden strikt gecontroleerd door de INAO op basis van het productiegebied, de druivensoort, het minimum aan alcohol, de methodes van verbouwen en produceren.


Vin de Pays

Deze landwijnen bevatten 100% van één enkele druivensoort, die is goedgekeurd door een "Conseil Interprofessionnel" (raad van deskundigen), die groeit in een nauwkeurig afgebakend gebied. Al deze wijnen worden getest voordat zij de status ”Vin de Pays” verkrijgen.


Vin de Table

De tafelwijn is de dagelijkse wijn van de Fransman. Deze wijn omvat ongeveer 70% van de Franse wijnproductie. Het alcoholgehalte moet liggen tussen 8,5% en 15%.

in Bordeaux - in Bourgondië - Grands Crus Bordeaux

 

 

  
Franse streken
| druivensoorten | wijn maken | kwaliteitsindeling | proeven | wijn en eten | wijn en gezondheid | legendarische wijnen | de gids voor franse wijnen

 

De Gids voor Franse Wijn is een Webmaster-Now help and tips productie