Terroir-France
Franse Wijn

Bacchus

franse wijn

wijnen

Terroir

spel

wijn club

Bacchus

Terroir-France
Franse Wijn

Boeken
Geschenken
Woordenlijst
De Gids voor Franse Wijn
Le Guide des Vins
Französische Weine
French Wine Guide

Contact us:
mail@ terroir-france and add ".com"


© Terroir-France 2014 

romanee conti wijn

 

Romanee Conti wijn


In Bourgondië, tussen Gevrey en Vougeot, heeft het stukje grond, genaamd Romanée-Conti, op het eerste gezicht niets bijzonders te bieden. Stendhal heeft erover ooit gezegd "als het niet voor de bewonderenswaardige wijn was, zou ik niets ter wereld lelijker vinden".

La Romanée-Conti omvat ongeveer 1,8 hectares. Het land ligt op het zuiden, op de grens met Richebourg. De grond bevat een zeer fijne kleisoort, die men niet bij de aangrenzende percelen aantreft. De natuurlijke afwatering is perfect.

Het perceel Romanée-Conti is ontwikkeld in de 15e eeuw, misschien zelfs al in de 12e eeuw, door de monniken uit het klooster van Saint-Viviant. De Pinot Noir, die de monniken in de wouden van Bourgondië hebben aangetroffen, is met grote zorgvuldigheid geselecteerd, om er werkelijk iets moois van te maken.

Het resultaat is er dan ook naar: een subtiel samenspel van de druif, de grond, het klimaat, de ligging, de voeding en de vochtigheid. Volgens de legende werd er tot 1945 een zeer goede wijnstok geofferd en begraven, waarvan nog net twee scheuten zichtbaar bleven, waaruit zich twee nieuwe wijnstokken ontwikkelden. Bij herstelwerkzaamheden aan de wijngaard werd vastgesteld dat de dikte van de laag met verstrengelde wortels meer dan een meter was! In deze deklaag hebben de nieuwe wijnstokken het karakter geschapen van de Romanée-Conti.

"Wij zijn de bewakers van een bepaalde filosofie over wijn en vooral zorgen wij ervoor dat alle details perfect zijn" verzekert ons Aubert de Villaine, een van de beide eigenaren, samen met de familie Leroy. Beide families bezitten eveneens 25 hectare van de beste Bourgondische Grands Crus.

De cliënten kunnen de wijnen uit deze streken alleen per dozijn kopen, waar één fles Romanée-Conti tussen 11 flessen van andere domeinen in de doos is opgenomen. Een doos van 12 flessen kost ongeveer 2.200 euro.

 
Pétrus - Margaux - Hospices de Beaune - Yquem
 

 
 

Franse streken | druivensoorten | wijn maken | kwaliteitsindeling | proeven | wijn en eten | wijn en gezondheid | legendarische wijnen | de gids voor franse wijnen

 

De Gids voor Franse Wijn is een Webmaster-Now help and tips productie